Un volum similar a la campanya de 2018 i lleugerament inferior a la de l’any passat

Barcelona, 20 de juliol 2020.- Els Empresaris Majoristes de Fruites i Hortalisses que operen a Mercabarna comercialitzaran unes 260.000 tones de fruita en la present campanya d’estiu, un volum lleugerament inferior a fa un any però molt estable en relació a la temporada d’estiu de l’any 2018. La campanya d’estiu, de l’1 de maig al 30 de setembre, és el moment, del global de l’any, en què el mercat majorista de Mercabarna registra un major volum de comercialització de fruita. De la campanya d’estiu destaca el gran protagonisme de la fruita de pinyol procedent sobretot de produccions catalanes. El vicepresident del Gremi de Majoristes de Fruites i Hortalisses de Barcelona i Província (AGEM), Pere Prats, assegura que “malgrat que aquest ha estat un any de menys producció per causes climàtiques hi ha una oferta suficient per a abastir el mercat”. L’AGEM agrupa les empreses majoristes que operen en el Mercat Central de Fruites i Hortalisses de Mercabarna.

Les empreses majoristes de fruites i hortalisses de Mercabarna preveuen distribuir entre l’1 de maig i el 30 de setembre unes 260.000 tones de fruita, especialment fruita de pinyol – cirera, albercoc, prunes, nectarines, préssecs i préssecs plans – procedent de comarques catalanes i aragoneses, a més de síndries i melons. De moment, els empresaris que operen al mercat majorista de fruites i hortalisses de Mercabarna han distribuït un 9% menys de fruita d’os que fa un any. En aquest sentit, el vicepresident apunta que “la meteorologia ha minvat la producció pel que fa a la fruita de pinyol d’orígens molt importants de Lleida i Aragó, però malgrat aquest descens hi ha una oferta suficient per abastir el mercats, botigues i gran distribució, i també per satisfer la demanda de l’exportació”. Aquesta menor oferta ha provocat repunts en els preus, com ha estat el cas de la cirera. No obstant això, el vicepresident d’AGEM apunta que “en general, tenim una campanya amb preus correctes i bona qualitat de producte”

Temps de meló i síndria

Tot i que l’inici de la campanya de melons i síndries es va veure afectada per les granissades a Múrcia, un dels principals orígens d’aquestes fruites a l’inici de la temporada a camp obert, ara mateix “ja disposem de producte de bona qualitat i volums normals”, explica Prats. Pel que fa a la síndria, des de l’1 de juny s’han distribuït unes 10.500 tones un volum lleugerament inferior a fa un any i amb uns preus totalment estables. En aquest sentit Prats recorda que “el consum de síndria va molt lligat a la calor i el juliol de l’any passat va arrencar més calorós”. Creiem que la distribució d’aquesta fruita es mantindrà molt estable a la campanya de fa un any”.

Pel que al meló, sobretot de la varietat pell de gripau, la més demandada en el mercat interior, des de l’1 de juny s’han distribuït unes 3.100 tones a un preu sensiblement més baix que fa un any. A més del meló pell de gripau de Múrcia i La Manxa, els majoristes comercialitzen altres varietats com el meló groc, que es destina sobretot al sector de la restauració, així com els gàl.lia, els cantalup i els tipus “charantais” que sobretot es destinen a l’exportació.

AGEM

Sabies què…

L’Associació Gremial d’Empresaris Majoristes de Fruites i Hortalisses de Barcelona i Província AGEM és una associació formada per empreses Majoristes de Productes Hortofructícoles i que té més de cinquanta anys d’història. Actualment les 148 companyies que operen en el Mercat Central de Fruites i Hortalisses de Mercabarna formen part de la AGEM.

Majoristes de fruites i Hortalisses de Mercabarna

Escrit per: AGEM
Gremi d’Empresaris Majoristes de Fruites i Hortalisses de Barcelona i Província.
Mercabarna
Data: Juliol 2020

Compartir esto