De Temporada, de proximitat o exòtiques, les fruites i hortalisses posaran el toc gurmet a les taules de Nadal

Navidad 2020 - Mayoristas de frutas y hortalizas - AGEM - Mercabarna - Dic 2020

Siguin de temporada, de proximitat o exòtiques, les fruites i les hortalisses seran protagonistes a les taules festives tot aportant color, sabor i distinció. Productes frescos que donaran un toc gurmet i, fins i tot, sorprenent gràcies a tendències com les hortalisses mini (pastanagues de colors, albergínies, carbassons, cogombrets, tomàquets xerri o porros), i també les acolorides patates violeta i les coliflors de colors. Aquestes hortalisses contribueixen a fer d’un boníssim plat, un plat extraordinari que sedueix a tots els sentits. Per la seva banda, el ventall de fruites per aquest Nadal és ampli: des dels boníssims cítrics de temporada, se suma la ja tradicional pinya, vistosa i digestiva, el raïm de Cap d’Any, les temptadores maduixes i els sempre festius fruits vermells – nabius, gerds, móres. Des del Gremi de Majoristes de Fruites i Hortalisses de Mercabarna s’estima que aquest desembre de 2019 es comercialitzaran 90.000 tones de producte i que els preus seran en general molt estables.

Els majoristes de Fruites i Hortalisses de Mercabarna preveuen una bona campanya de Nadal i incrementar la distribució amb relació el desembre de 2018 en un 4%. En cas de complir-se les previsions, se superarien per primera vegada les 90.000 tones venudes en aquest mercat en un mes de desembre. El president del Gremi de Majoristes de Fruites i Hortalisses de Mercabarna (AGEM), Jaume Flores, ens avança que els preus de les principals fruites i hortalisses que es consumiran durant aquest mes seran “assequibles. Hi ha producte i uns preus marcats per l’absoluta normalitat”.

Pinya i fruits vermells

Navidad 2020 - Mayoristas de frutas y hortalizas - AGEM - Mercabarna - Dic 2020 2
Fruites i Hortalisses marcaran tendència a les taules de Nadal aquestes Festes

Les fruites estel•lars aquest desembre 2019 serà en primer lloc la pinya, de la qual es poden arribar a comercialitzar 1.100 tones. Aquesta fruita recupera preu amb relació un any enrere. Puja un 12% però cal tenir en compte que “veníem de valoracions extraordinàriament baixes”, explica el president de l’AGEM. Per la seva banda, el raïm blanc d’Alacant, Aledo, es mantindrà a preus estables.

Els fruits vermells, la gran tendència emergent durant la campanya de Nadal de 2016, continua el seu ascens imparable, incrementant el seu consum de manera extraordinària. Nabius, gerds, groselles i móres són ja un clàssic en auge de les festes. Només de gerds, el més popular dels fruits vermells, se’n comercialitzaran més de 240 tones, 20 vegades més que el volum distribuït durant les festes de 2016.

A les hortalisses mini, novetat de fa dues temporades, i els tomàquets xerris, la sensació del Nadal 2018, se sumen ara les hortalisses de colors com les coliflors liles o taronges o les bledes vermelles. Els orígens d’aquest producte són Almeria i Maresme.

AGEM

Escrit per: AGEM
Gremi d’Empresaris Majoristes de Fruites i Hortalisses de Barcelona i Provincia
Mercabarna
Dades: Desembre 2019

Els Majoristes de Fruites i Hortalisses de Mercabarna - Molt a prop teu
Compartir esto