Aquest volum suposa un 7,9 % menys que fa un any, però supera la comercialització del mateix període de 2018.

Gener, 2021. Els majoristes de Fruites i Hortalisses de Mercabarna van distribuir durant la passada campanya de Nadal un total de 94.620 tones d’aliments. Aquest volum suposa un 7,9% menys amb relació al mateix període de 2019. Els majoristes atribueixen el descens a les restriccions de la restauració per la COVID. Amb tot i això, el tonatge distribuït durant la darrera campanya suposa un increment del 6,7% amb relació al mateix mes de 2018.

El mercat central de Fruites i Hortalisses de Mercabarna distribuïa durant el desembre de 2020 un 7,9 % menys que fa un any, en què se situava en les 102.816,8 tones comercialitzades. No obstant això, el volum distribuït durant la campanya de 2020 suposa un increment del 6,7% amb relació al tonatge comercialitzat per les festes de 2018 (88.662, 4 tones).

El president de Gremi d’Empresaris de Majoristes de Fruites i Hortalisses de Barcelona (AGEM), Jaume Flores, explica que “les restriccions de la pandèmia, amb més celebracions a casa, ha  propiciat un major consum del producte més tradicional”.  Flores afegeix que “tot i les circumstàncies marcades per la COVID-19, els majoristes hem garantit, una vegada més, el proveïment amb normalitat de tota mena de fruites i hortalisses fresques per satisfer la demanda”. L’AGEM reuneix totes les empreses majoristes , 148 companyies, que operen al mercat central de fruites i hortalisses de Mercabarna.

                Durant el desembre de 2020, les hortalisses més consumides van ser enciams, cebes – seca i fresca -, tomàquets i patates. Pel que fa als calçots se’n van distribuir el doble que el mes desembre de 2019, i quasi el triple amb relació al mateix període de 2018, consolidant-se el seu consum com un producte més de temporada. Una altra de les tendències de la darrera campanya de Nadal ha estat una menor distribució de raïm blanc, a causa també d’una menor oferta per motius climàtics. La venda d’aquest producte se cenyia quasi estrictament a la setmana de Cap d’Any i se’n distribuïa la meitat que el desembre de 2019.

Seguint amb les fruites, les grans protagonistes al desembre amb un lideratge absolut per tonatge han estat plàtans, mandarines i taronges. I, tot i que amb menors volums, els caquis amb més de 2.500 tones distribuïdes se sumaven a les fruites preferides dels catalans en aquest període.  D’altra banda, la pinya tropical, icona de les festes, perdia terreny amb relació a les dues últimes campanyes de Nadal i se situava a prop de les 750 tones comercialitzades.

AGEM

Escrit per: AGEM
Associació Gremial d’Empresaris Majoristes de Fruites i Hortalisses de Barcelona i Provincia
Mercabarna
Barcelona 2021

Majoristes de Fruites i Hortalisses de Mercabarna - AGEM
Compartir esto