Dissabte, 9 de març – Mercat de Sant Antoni (BCN)
A partir de les 11.30

III Gran Tast Popular de Bunyols de calçot amb salsa tradicional per impulsar el producte de proximitat i de temporada

S’oferiran 2.000 unitats de bunyols, acabats de cuinar, el doble de fa un any i se celebraran tallers infantils

A partir del 23 febrer, “Apunta’t al Verd” als mercats municipals de Barcelona amb 15.000 guies-receptari, dedicades a les hortalisses de temporada i de proximitat  

El III Tast Popular de Bunyols de Calçot se celebrarà, en aquesta ocasió, al Mercat de Sant Antoni, de Barcelona, el pròxim dissabte dia 9 de març. Com a novetats, aquesta convocatòria dobla el nombre de bunyols que s’oferiran, de manera gratuïta, a la clientela del mercat. I, a més, la cita incorporarà els Tallers Infantils “5 al Dia” on els nens i les nenes es familiaritzaran amb productes de temporada com pèsols, carxofes, o calçots. El III Tast Popular està organitzat pel Gremi de Majoristes de Fruites i Hortalisses de Mercabarna (AGEM), el Gremi de Detallistes de Barcelona i província, i Mercabarna i forma part de la campanya “Apunta’t al verd”, que a través de la distribució als mercats municipals de 15.000 guies de temporada – receptaris, promou les hortalisses pròpies de l’estació – pèsols, faves, escaroles, calçots i carxofes – i de proximitat, amb consells per al seu consum i receptes.

Bunyols amb recepta original i acabats de fer

El Gran Tast Popular de Calçots arriba a la seva tercera edició i ho fa de manera ben lluïda. El Gran Tast es dividirà en dos punts a l’interior del mercat de Sant Antoni, i se situarà a les entrades de Borrell – Tamarit, i Tamarit – Urgell, per arribar al màxim de públic. Es convidarà a 2.000 bunyols de calçots elaborats de manera artesanal i acabats de fer en un obrador de Sants segons la recepta original de l’escola d’hostaleria CETT per a l’AGEM. Els bunyols aniran acompanyats de la seva salsa tradicional feta només amb ingredients naturals. Per segon any consecutiu, els platets que es faran servir per al tast i els utensilis del taller infantil “5 al Dia” seran biodegradables, respectuosos amb el medi ambient.

Amb aquest tipus d’iniciatives, els Majoristes de Fruites i Hortalisses de Mercabarna (AGEM) impulsen el producte de temporada i de proximitat. També volen donar a conèixer la versatilitat gastronòmica d’aquestes hortalisses, entre elles el calçot cada dia més apreciat pels catalans. En aquest sentit, el president de l’AGEM, Jaume Flores, explica que “fem promocions d’hortalisses d’hivern, des de fa quatre temporades. I, en aquest temps, la venda de calçot s’ha incrementat un 25% al mercat majorista. Ara el calçot, a més de la típica calçotada, es consumeix a casa també com una hortalissa més de la temporada, cuinant-lo al forn o d’altres maneres”.

Buñuelos de Calçots - AGEM - Mercabarna - Mayoristas de Frutas y Hortalizas
Buñuelos de Calçots. Foto AGEM
Degustación Popular de Calçots Febrero 2019 - AGEM - Mercabarna - Mayoristas de frutas y hortalizas
Degustación Popular de Calçots el pasado año. Foto: AGEM
aller Infantil - Degustación Popular Febrero 2019 - AGEM - Mercabarna - Mayoristas de frutas y hortalizas
Taller Infantil "5 al Día". Foto: AGEM

“Apunta’t al Verd” 15.000 guies de temporada i receptari,
als mercats municipals

Del 23 de febrer fins al 9 de març, els compradors i les compradores dels 42 mercats municipals podran recollir la guia de temporada receptari amb les hortalisses més característiques finals d’hivern i principis de primavera. Són productes de proximitat i de plena temporada com l’escarola, els pèsols, les faves, l’escarola i per descomptat el calçot. La guia – receptari, de la qual s’ha fet una tirada de 15.000 exemplars, és totalment gratuïta, i conté consells de cuinat, conservació i tria d’aquests productes de temporada i receptes originals de Pep Nogué, l’escola d’hostaleria CETT, i consells de la cuinera Maria Espín. La guia està accessible també a la web www.deProximitat-DeTemporada.cat, i a través de les xarxes socials de l’AGEM.

L’acte central de la campanya serà el pròxim dissabte dia 9 de març, quan s’oferirà el III Gran Tast Popular amb 2.000 bunyols de calçot acompanyats de la salsa tradicional preparada artesanalment. El tast – gratuït – se celebrarà al Mercat de Sant Antoni a partir de les 11.30 del matí. Es completarà amb les tallers infantils “5 aldia”

Aquesta és la quarta edició de la campanya dedicada a les hortalisses d’hivern. La proposta de majoristes i detallistes s’estrenava l’any 2016 amb molt bona acollida entre els fruiters i la clientela dels mercats. Des del 2018, Mercabarna també s’ha sumat a l’organització de la iniciativa.

Apuntat al verd - de temporada de proximitat - AGEM - Mercabarna - Mayoristas de frutas y hortalizas

AGENDA

TERCER GRAN TAST POPULAR DE BUNYOLS DE CALÇOTS I TALLERS INFANTILS “5 AL DIA”

Dia:       Dissabte, 9 de març 2019
Lloc:  Mercat de Sant Antoni. Comte d’Urgell, 1.
Punts de Tast als accessos Tamarit-Urgell y Borrell-Tamarit

Hora:  A partir de les 11:30 h

Més informació: AGEM – 93 556 20 00

www.deproximitat-detemporada.cat/

Descarrega’t el Tríptic i prepara’t les magnífiques receptes que trobaràs.

Els dos tríptics estan en format pdf i ocupen aproximadament 5,8Mb cadascun.

Gremi de Majoristes de Fruites i Hortalisses – AGEM

L’Associació Gremial d’Empresaris Majoristes de Fruites i Hortalisses de Barcelona i Província (AGEM) és una associació formada per empreses Majoristes de Productes Hortofructícoles. Actualment les 148 companyies que operen al Mercat Central de Fruites i Hortalisses de Mercabarna formen part de l’AGEM.

Va ser l’any 1977, quan es va començar a treballar amb el nom d’Associació Gremial d’Empresaris Majoristes de Fruites i Hortalisses de Barcelona i Província (AGEM), encara que molt abans, el sector ja estava organitzat i unit amb altres denominacions: “Gremi de majoristes de Productes Hortofructícoles del Born i la seva Zona”,” Sindicat Provincial de Proveïdors de Fruites i Hortalisses”. Des de l’any 1971, la seu central de l’AGEM se situa a Mercabarna

AGEM

Escrit per: AGEM
Gremi d’Empresaris Majoristes de Fruites i Hortalisses de Barcelona i Provincia
Mercabarna

Fotografies de l’AGEM
Dades: Febrer 2019

Cerca de ti - AGEM - Mercabarna - Mayoristas de frutas y hortalizas
Compartir esto