20 empreses de Mercabarna a la fira Fruit Attraction de Madrid

Mercabarna, AGEM i el Port de Barcelona, junts un altre cop a Fruit Attraction per obrir nous mercats a l’Àfrica i Àsia.
Les tres entitats presenten la major oferta hortofructícola i logística d’Europa per a les empreses importadores i exportadores.
El sector hortofructícola de Mercabarna creix un 2% gràcies a la bona temporada turística.

Un any més, Mercabarna estarà present a Fruit Attraction, al costat de l’associació d’empresaris majoristes del sector hortofructícola del polígon alimentari (AGEM) i el Port de Barcelona. Fruit Attraction, la fira hortofructícola més important d’Espanya i la segona d’Europa, se celebra a Madrid del 18 al 20 d’octubre.

L’objectiu d’aquesta participació a tres bandes és presentar una solució conjunta, formada per la major oferta hortofructícola d’Europa i els serveis logístics i de transport del Port de Barcelona, per consolidar la seva posició exportadora a Europa i ampliar mercats al nord d’Àfrica i països àrabs.

El Port de Barcelona i el mercat majorista i de distribució de Barcelona (Mercabarna), juntament amb AGEM i les navilieres, tenen una oferta logística integrada única a la regió, amb solucions completes de connectivitat, subministrament i distribució per a cobrir les necessitats dels clients importadors i exportadors i dels operadors logístics especialitzats en productes frescos.

Promoure el lideratge de Mercabarna en productes BIO

Mercabarna i AGEM organitzaran més de 70 reunions B2B entre majoristes del polígon alimentari i empresaris de diferents països europeus, interessats a establir relacions comercials i amb unes necessitats de productes i serveis concretes.

Un altre dels objectius de la presència de Mercabarna i AGEM a Fruit Attraction és el de promoure la seva la venda d’aliments ecològics, ja que ja hi ha 12 empreses majoristes al polígon alimentari que comercialitzen aquests productes. A finals d’aquest any Mercabarna posarà la primera pedra del seu nou pavelló de productes ecològics, perquè el increment de comercialització d’aquests aliments per part de les empreses de Mercabarna, en els últims anys, ha estat molt important. De fet,
Mercabarna està convertint-se en un referent en l’aprovisionament de productes ecològics, tant per als mercats exteriors Europeus com per al mercat intern.

El pavelló de venda d’aliments ecològics, que estarà construït a finals de 2018, permetrà concentrar la gran oferta d’aquests productes sostenibles existent a Mercabarna, posar-la més en valor, i que els compradors detallistes puguin trobar-la de forma ràpida i còmoda.

Més de 20 empreses de Mercabarna a Fruit Attraction

El sector de fruites i hortalisses de Mercabarna també estarà ben representat a través de 20 empreses del polígon alimentari, especialitzades en la distribució, importació i exportació de fruites i hortalisses, que tindran un espai propi cadascuna d’elles dins de la fira per promoure els seus productes i serveis.

L’excel•lent temporada turística augmenta la comercialització un 2% respecte a 2016

En 2016, el sector de fruites i hortalisses de Mercabarna va comercialitzar 1.800.000 tones, i encara que el hortofructícola és un mercat molt madur, el sector segueix creixent a Mercabarna. En el que portem d’any, la comercialització ha augmentat un 2%, respecte al mateix període de 2016. El increment d’aquests 8 mesos es deu, sobretot, a la confluència entre la gran oferta de productes existent al polígon alimentari i una forta demanda, deguda a una molt bona temporada turística a tota l’àrea mediterrània que Mercabarna abasteix.

L’oferta logística més potent

En els darrers mesos el Port de Barcelona ha reforçat de manera molt significativa la seva oferta de línies regulars de contenidors, que ara ja supera els 50 serveis. Destaquen els 5 nous serveis que van començar a operar el passat mes de juliol amb destinacions estratègiques, com ara l’Índia, els Estats Units, Canadà o Brasil. Les noves línies han permès reduir el temps de trànsit per a la importació de les costes Est i Oest de Sud-Amèrica, el Carib i Sudàfrica, aportant més competitivitat als importadors.

Els avenços tecnològics associats als contenidors frigorífics (reefer) també estan incrementant de forma notable l’eficiència del transport dels productes frescos, amb informació en temps real sobre la temperatura i estat de la mercaderia, disponible per als usuaris i clients al llarg de tota la cadena logística.

Entre els serveis per aquest sector que promociona el Port destaquen les línies de short sea shipping (SSS). Barcelona disposa d’una excel·lent connectivitat amb diferents ports italians, oferint als clients una alta freqüència i regularitat, molt especialment amb el Nord d’Àfrica, amb serveis regulars amb Tànger, Tunísia, Nador i Mostaganen. Les rutes de SSS amb la ribera sud de la Mediterrània son bàsiques en el transport de fruites i verdures cap a Europa, ja que suposen una alternativa a la carretera per als transportistes, evitant que un gran volum de camions travessin la península Ibèrica, amb el corresponent estalvi de temps i cost i una considerable reducció d’emissions contaminants.

Pel que fa a les novetats de connectivitat amb el territori interior, cal esmentar el servei ferroviari Canal Frío que des de desembre de l’any passat enllaça Barcelona amb la Terminal Marítima de Saragossa (tmZ) amb un total de 4 trens a la setmana. El servei, amb molt bona acceptació per part del mercat, pretén potenciar la internacionalització del sector agroalimentari, molt important per a l’economia aragonesa.

Situació de l’estand de Mercabarna, AGEM i El Port de Barcelona:

HALL 8 | STAND D04, dins el espaiar Catalunya- Prodeca

Compartir esto