CIRCULAR N 1208

Avís de Pràctiques Comercials Irregulars al Mercat
Circular nº : 1.208

 

Barcelona, 20 de maig de 2016.

 

AVÍS DE PRÀCTIQUES COMERCIALS IRREGULARS AL MERCAT

Alguns associats han fet arribar a l’AGEM un AVÍS DE PRÀCTICA COMERCIAL IRREGULAR que, presumptament, pot arribar a ser una estafa.

A continuació detallem el tipus d’operativa que fan servir per tal de que estigueu pendents i així poder evitar enganys :

  • Rebeu trucada d’un “NOU CLIENT” que us coneix per internet.

  • Explica que no pot venir a Mercabarna per malaltia o per un tema familiar.

  • Demana fer comanda i per demostrar que és bon pagador ofereix fer transferència, per al qual cosa, us demana el nº de compte.

  • En lloc de fer transferència, fa un ingrés per caixer automàtic que just coincideix amb l’hora de tancament de les oficines bancàries (14:00 hores aproximadament).

  • Us remeten comprovant d’ingrés per caixer i si mireu per pantalla el vostre compte surt l’esmentat ingrés “PENDENT DE VERIFICACIÓ” al tractar-se d’ingrés per caixer.

  • Com heu rebut avís d’ingrés, expediu mercaderia (normalment fan ús dels serveis de transport dels camalics del Mercat, a qui contracten pel servei).

  • L’endemà, el “suposat” ingrés al vostre compte es retrotrau (s’anul·la) perquè no hi ha diners en efectiu, si no que en el millor dels casos el que han ingressat és un pagaré amb venciment superior a 30 dies. Evidentment heu d’esperar a negociar el pagaré arribat el venciment per comprovar que no es bo.

Recomanem que, si rebeu una proposta similar, únicament expediu la mercaderia quan es tracti d’un ingrés d’efectiu per finestreta, ja que d’una altra manera, probablement sereu la següent “víctima” d’aquesta pràctica.

Per poder denunciar davant les autoritats haureu d’esperar al venciment del pagaré i a l’acreditació documental de que el mateix no ha estat atès al pagament.

Atentament,

 

LA JUNTA DIRECTIVA